-160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere Hestmanden. Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte, skriver avisen Klassekampen i et to siders oppslag. Avisen har vært i samtale med styreleder Harald Fauskanger Andersen for stiftelsen som eier skipet. Han opplyser at skipet vil bli liggende landfast ved Bredalsholmen i Kristiansand uten tilstrekkelig med driftsmidler til å betale lønnsutgifter og løpende vedlikehold.

I november var Hestmanden i Larvik under markeringen av at det er 100 år siden første verdenskrig sluttet. I 2020 er det lagt opp til at skipet, som er det eneste skipet som har deltatt i og overlevd to verdenskriger, skal bidra til 75-årsmarkeringen for frigjøringen av Norge etter annen verdenskrig ved å seile fra Oslo til Kirkenes med besøk i en rekke havner.

Harald -Fauskanger -Andersen

Styreleder Harald Fauskanger Andersen, som er representant i fylkestinget, fortviler over situasjonen. - Når staten har investert så mye penger for å få et seilende skip, blir det like dumt som å kjøpe en Mercedes og deretter si at man ikke har råd til dekkene, sier han til Klassekampen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. desember 2018 | Skriv ut siden