ÅPning Av Grovane P-anlegg 21.11.18

Mens prosjektleder Inger Ann Fidjestøl fra Statens Vegvesen og fylkesordfører Terje Damman var snorholdere var det ordfører i Vennesla, Nils Olav Larsen, ordfører i Iveland Gro Anita Mykjåland og leder i Setesdalsbanen Øystein Aas som sto for den offisielle klippingen.

Da fylkesordfører Terje Damman var med å åpne et stort nytt parkeringsanlegg ved Grovane stasjon i Vennesla i går betegnet han det som et flott eksempel på god areal- og transportplanlegging. -På den ene siden er det en innfartsparkering med god bussforbindelser videre til Mosby, Torridal og Kristiansand sentrum. På den andre siden øker dette fremkommeligheten for besøkende til Setesdalsbanen - en av Agders mest særegne og unike museumsattraksjoner, sa han.

-Vi vet at økt tilgjengelighet har vært en helt sentral årsak til økningen i busspassasjerer i regionen de siste årene. Flere avganger og et enklere pris- og billettsystem har bidratt til dette. Men tilgjengelighet handler ikke bare om antall avganger – det handler også om å gjøre det enkelt å komme seg til bussene, og om å gjøre holdeplassene attraktive og komfortable. Ved Grovane stasjon har vi nå fått til begge deler. 

-Areal og transportplanen for Kristiansandsregionen sier vi skal bygge innfartsparkering for bil og sykkel i tilknytning til knutepunkter på kollektivtrafikkens regionale stamnett. Innfartsparkering inn til byene er også én av de klare anbefalingene i Klimaveikart Agder – nettopp som et tiltak som muliggjør kollektivtrafikk som et alternativ for de som bor i distriktene. 

-I regionen er det over noen år bygget 16 innfartsparkeringsplasser med til sammen 813 parkeringsplasser, samt sykkelparkering også på de fleste. Disse brukes, men kan brukes mye mer. Beleggprosenten er på rundt 40 til 50 prosent. Markedsføring av tilbudet er viktig, sa fylkesordføreren. 

 -Nå er både buss og bil gode alternativer for dem som vil oppleve lokalhistorie på sitt vakreste, og publikum blir møtt med et godt førsteinntrykk. Og det var tide at vi fikk fasiliteter som kan brukes av alle, uavhengig av mobilitet.  

-Grovane stasjon har altså fått løst to nødvendige behov på en effektiv og god måte, og alle de involverte har gjort en strålende jobb med å få dette til. Tidsplanen er også holdt – det aller meste av det vi ser i dag var på plass til sesongåpningen av Setesdalsbanen i juni. Men to lysmaster kom på plass i høst, og dermed kan vi nå ta den offisielle åpningen av anlegget, sa Terje Damman. 

 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. november 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Samferdselsstatistikk 2018
  av jto, 24.05.19

  Rushtidsavgiften reduserer biltrafikken i Kristiansand

  Les mer
 • Tømmerstabel
  av jto, 23.05.19

  Agderfylkene får flere millioner til bedre forhold for tømmertransport

  Les mer
 • Akt Logo
  av jto, 22.05.19

  Svært positiv utvikling for Agder kollektivtrafikk AS

  Les mer