I et forslag til nytt ordensreglement, kommer det frem at utdanningsavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune foreslår å innføre regel som sikret at elevens ansikt kan sees av lærer og medelever.

-Vi har fått en konkret henvendelse fra en av våre skoler om muligheten til å bruke heldekkende hodeplagg i skoletiden. Kommunikasjon er sentralt i all opplæring, og vi ønsker å sikre at lærerne kan se elevenes ansikter, forklarer Åse Lill Kimestad, assisterende fylkesutdanningssjef i Vest-Agder.

Andre fylkeskommuner har allerede et slikt regelverk (gjelder blant annet Telemark, Buskerud, Akershus og Østfold).

-Forslaget som nå er ute på høring, vil bli behandlet i Hovedutvalg for kultur og utdanning 6. september 2016. Så et nytt ordensreglement vil først være gjeldende etter dette.

Det har ikke vært behov for regel på dette området tidligere. Men med bakgrunn i den konkrete henvendelse og sett i lys av at Menneskerettsdomstolen i Strasbourg, EMD, har godkjent Frankrikes forbud mot burka og niqab i det offentlige rom, ønsker vi nå altså å tydeliggjøre gjennom skolenes reglement, at heldekkende hodeplagg ikke er ønsket i våre skoler, avslutter Kimestad.

av Macdonald, Cheryl, publisert 23. juni 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skoleboker
  av jto, 29.03.17

  30 prosent mindre skolefravær i høsthalvåret

  Les mer
 • Nynorskordboka
  av jto, 28.03.17

  Søker om forsøk med fritak for vurdering med karakter i skriftlig sidemål

  Les mer
 • Utdanningsillustrasjon Med Bøker
  av jto, 28.03.17

  Andel mobbingstilfeller under landsgjennomsnittet, men fortsatt utfordrende

  Les mer