Innbyggere i Vest-Agder har rett til å fremme forslag til fylkestinget i Vest-Agder om forhold som gjelder fylkeskommunens virksomhet. Fylkestinget plikter selv å ta stilling til et forslag som gjelder fylkeskommunens virksomhet, dersom minst to prosent av innbyggerne, alternativt 500 i fylket, står bak forslaget. Når fylkestinget samles 18. og 19.juni foreligger det et innbyggerforslag med tittel: Erklær klimakrise nå! – Vest-Agder. Forslaget er innsendt av Katarina Melland-Grøvlen. Bak forslaget står 606 underskifter.

Her er hele forslagsteksten:

"Det britiske parlamentet har erklært klimakrise, og lignende erklæringer har kommet fra Sveits, Canada og i byen Constance i Tyskland. Vi må gjøre vår del og ta ansvar. Det er vår tur til å erklære klimakrise. Dette handler ikke om at vi sitter på alle svarene, eller kan trykke på en knapp, men at vi alle har et ansvar og er avhengige av å erkjenne alvoret. Sammen kan vi finne løsningene.

Klimaendringene er her nå, og derfor har vi ikke tid eller ressurser til å fortsette som i dag. Noen av oss gjør det vi kan for å hindre klimakrisen, mens andre har nok med sitt - felles er at vi alle trenger at det blir lettere å leve miljøvennlig og ta grønnere valg i hverdagen. Vi ber om at de lokale tiltakene som må gjøres, blir gjort nå for å løse krisen vi er inne i.

Klimakrisen må få høyeste prioritet i hele Norge om vi skal unngå en fremtid fylt med sult, tørke, flukt, sykdom, flom og andre naturkatastrofer.

Våre krav:

1. Vi krever at Vest-Agder erklærer klimakrise, og vi som signerer lover å stille oss bak og er klare til å hjelpe!

2. Vest-Agder sender en oppfordring til Regjeringen og ber Norge erklære klimakrise!

3. Fylkestinget i Vest-Agder har klimakrisa som førsteprioritet.

Vi vil ha underskriftskampanjer i alle fylker i Norge, og målet er at Norge erklærer klimakrise.


Med vennlig hilsen,

alle som vil sette klimakrisen først på agendaen!"

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. juni 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer