KKG Konferanse

Arrangøren håper på like stor aktivitet under årets konferanse som fjorårets.

14. november inviterer Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) til konferansen "Flere ut i lære", som er en del av skolens økonomifaguke. Bedrifter som skal ha, eller vurderer å ha, lærling inviteres til å delta på konferansen.

– Erfaringsmessig har «Flere ut i lære» fungert som en god møteplass mellom lærlinger og bedrifter, noe KKG ønsker å fortsette og videreutvikle, forteller Birgitte Vegsgaard Bårdsen.  Hun er formidlingskoordinator for fremtidige lærlinger innen salg, service og sikkerhet på KKG.

KKG er en av Sørlandets største «leverandører» av lærlinger innenfor salg- og service-, kontor- og administrasjon, samt sikkerhet. Disse elevene står på terskelen til å velge læreplass, og skolen ønsker derfor å gi potensielle lærebedrifter anledning til å presentere bedriften for elevene på programområdet for Service og samferdsel.

– Denne dagen får bedriftene mulighet til å lære mer om det å ha lærling, profilere sin egen bedrift for elevene, samt få en dialog med potensielle fremtidige lærlinger, sier Vegsgaard Bårdsen.

Hun forteller videre at de som vil får læreplass etter endt skolegang. Antallet varierer fra år til år, men de sender ut et sted mellom 25 og 30 lærlinger årlig. I år har de 34 VG2 elever, hvor de fleste ønsker seg læreplass.

Konferansen avholdes årlig, og alle bedrifter som deltar får egen stand hvor de kan profilere seg for elevene, og får delta i de ulike aktivitetene denne dagen. Det er gratis å delta.

Spørsmål angående konferansen kan rettes til Birgitte V. Bårdsen på e-post: biba@vaf.no

 

Kilde: Næringsforeningen for Kristiansandsregionen

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. oktober 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • Skoleboker
  av jto, 28.10.19

  Godt skolemiljøet i videregående opplæring i Vest-Agder

  Les mer