I den senere tid er det avdekket en god del slitasje og skader på bygningsmassen til Lyngdal kulturhus. Spesielt gjelder dette råteskader på vinduer som skyldes produksjonsfeil, og fuktskade på fasade ved hovedinngangen. Fylkeskommunen er medeier i kulturhuset. Fylkesutvalget besluttet tirsdag at Vest-Agder fylkeskommune skal bidra til å få reparert skadene og bevilget inntil 620 000 kroner til arbeidene.

Lyngdal kulturhus er ett av fem regionale kulturhus i Vest-Agder. Det fungerer i tillegg som den kulturelle møteplassen fylkeskommunen har vært med å utvikle sammen med kommunen. Kulturhuset inneholder bibliotek, kino og kan ta imot ulike kulturarrangement med visning av teater, konserter, konferanser. Huset er også en viktig møteplass for lokale foreninger og lag.

Fylkeskommunen bidrar også årlig med driftsmidler til innholdsproduksjonen i kulturhuset. Kommunen søker på egne midler til dette som er satt av over kulturbudsjettet. I 2018 bevilger fylkeskommunen 231 000 kroner til innholdsproduksjonen ved Lyngdal kulturhus.

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. juni 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Risøbank
  av jto, 04.06.18

  Fylkeskommunen bidrar til restaureringsarbeider på Risøbank i Mandal

  Les mer
 • Lindesnes Fyrs Tårn
  av jto, 31.05.18

  Stor besøksvekst og positiv økonomi for Lindesnes fyrmuseum

  Les mer
 • Tingparkens Logo
  av jto, 31.05.18

  Positiv utvikling Tingvatn fornminnepark og besøkssenter

  Les mer