-Jeg har truffet mange tidligere kunder. På enkelte stoppesteder har gamle biblioteksjefer som er langt oppe i nittiårene kommet og vist å sette pris på å oppleve bokbussen på veien igjen. Jeg har fått så mange klemmer at jeg ikke må vaske kinnene på en stund, sa bokbusssjåfør Arvid Hallanvik da han i forrige uke hadde et stopp på Spangereid skole i Lindesnes kommune. Han kjørte den fylkeskommunale bokbussen fra 1981til busstilbudet ble avviklet i 2005. Nå er han pensjonist, men engasjert til en turnè rundt i Agder.

Nasjonalbiblioteket, har tildelt fylkesbibliotekene i Agder 600 000 kroner for å markere Bokåret 2019. Bakgrunnen er at det er 500 år siden den første trykte boken ble utgitt for bruk i Norge. I jubileumsåret blir dette markert med over 500 arrangementer i 500 bibliotek i hele Norge. Bokbussturnèen er en sentral del av jubileet i Agder-fylkene. Den tar turen innom alle 30 kommuner og skal være en markør for alt som skal skje i bibliotekene disse ukene.

Første turnéuke pågikk fra 3. til 7.juni med flere fine litterære arrangementer for både små og store! Turnéen fortsetter 2.-12.september.

-Vi som har fartet rundt denne første uken har opplevd en fantastisk positiv stemning. De som ikke er så gamle får erfare hvor fint det er å ha tilgang til bøker. Særlig viktig er dette for de som bor i grisgrente strøk. Nå ser jeg frem til å farte rundt igjen til nye stoppesteder i september, sier Arvid Hallandvik.

Slik er turnèplanen for høsten:

 

 

Dato

 Stopp

2.september

 Mandal

 

 Songdalen 

3.september 

 Kristiansand 

 

 Vågsbygd

 

 Vennesla

4.september

 Birkenes

 

 Iveland

5.september

 Bygland

 

 Valle

6.september

 Hovden

 

 Bykle

 

 Evje

9.september

 Lillesand

 

 Grimstad

10.september

 Arendal

 

 Froland

11.september

 Tvedestrand

 

 Åmli

 

 Vegårshei

12.september

 Risør

 

 Gjerstad

Bokbussen Interiør

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. juni 2019 | Skriv ut siden