Erik Alfred Tesaker

Erik Alfred Tesaker Foto: Magnus Wintersborg

-I løpet av en uke i begynnelsen av november arrangerte fylkesbibliotekene i Agder-fylkene en arrangementsturnè hvor publikum kunne møte Erik Alfred Tesaker, kjent gjennom TV-serier som den dyktige oppfinneren på en gammel gård i Flekkefjord. –Det ble gjennomført besøk elleve steder i Agder, seks på formiddagen og fem om kvelden. Det var over 1500 som fikk med seg arrangementene. Dette er dermed den mest vellykkede arrangementsturnèen som noensinne er gjennomført i regi av fylkesbibliotekene, sier fylkesbiblioteksjef Roger Dyrøy i Vest-Agder fylkeskommune.

På turnèen fikk rikskjendisen også presentert seg som forfatter. Han har utarbeidet boken "I Erik Alfreds verksted". Den er full av tips til oppfinnelser han har laget hjemme eller i "Handverksfabrikken" på Gyland. Guttedrømmen hans har gått i oppfyllelse mange ganger gjennom alle de små artighetene og nyttige bruksting han har laget - ofte med enkle hjelpemidler.

Fylkesbibliotek Dyrøy ser denne typen arrangementer som et positivt ledd i det å bringe kultur ut til befolkningen rundt i landsdelen. -Dette bidrar til å gjøre bibliotekene til attraktive tilbud til publikum i alle årsklasser. Samtidig får en formidlet kulturhistorie og litteratur på en måte som tydeligvis skaper oppslutning og engasjement, sier han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. desember 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer