Lindesnes 1

Rania Ibrahim og Nina Næsheim forteller om en ildsprutende drage på Kulturtorvet i Lindesnes. Foto: Nina Stenbro

Den internasjonale morsmålsdagen markeres hvert år 21.februar. Fem bibliotek i fylket fikk besøk av fortellerne Rania Ibrahim og Nina Næsheim som fortalte og sang på både norsk og arabisk.

Fylkesbiblioteket har sammen med fortellerne Rania Ibrahim og Nina Næsheim utviklet en tospråklig forestilling i anledning Den internasjonale morsmålsdagen 2017. Sammen reiste vi på miniturné til fem kommuner 21. og 22.februar. Mandal, Lindesnes, Lyngdal, Byremo og Kollemo bibliotek fikk besøk av oss. Midt i skolens vinterferie fikk drøyt 200 barn og voksne delta i en herlig forestilling med eventyr og sang på både norsk og arabisk. Barna var svært delaktige under hele forestillingen og lærte bl.a. å hilse og takke på arabisk og synge arabiske vers på kjente norske barnesanger. 

Morsmålsdagen markeres hvert år over hele verden og gir oss mulighet til å fokusere på språklig og kulturelt mangfold og felleskap hos både barn og voksne. Den nasjonale markeringen koordineres av Det flerspråklige bibliotek (Nasjonalbiblioteket), Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) og MultiLing Senter for flerspråklighet. Bibliotek, skoler og barnehager over hele landet deltar med ulike arrangementer på denne dagen, samt at det markeres med et større arrangement på Litteraturhuset i Oslo. 

Turnéen er støttet økonomisk av Nasjonabiblioteket. 

Lyngdal 5

 Full fres på Lyngdal bibliotek! Foto: Nina Stenbro

 

av Stenbro, Nina, publisert 3. mars 2017 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Filtkyllinger
  av jto, 23.03.17

  Påskeaktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik 9. til 11. april

  Les mer
 • Plakat Tatjana
  av mgr, 15.03.17

  Prosjektet TATJANA

  Les mer
 • Veronica Akselsen
  av cmd, 28.02.17

  Konsert med Veronica Akselsen

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • 20050414 1553 16 Bibliotekskilt Flekkefjord
  av rdy, 02.02.17

  Prosjektmidler til bibliotekutvikling 2017

  Les mer
 • Workshop
  av nist16, 13.01.17

  Ny oppmerksomhetskampanje i gang

  Les mer