I lokalene til Mandal museum kan du frem til 15. august se spektakulære og lekre kjoler og drakter designet og sydd ved Marnar Konfeksjonsfabrikk i Mandal i tiårene etter krigen. Noen vil huske selskapslivet på 50-, 60- og 70-tallet og kjolemoten? På en konfeksjonsfabrikk i Mandal ble det i denne perioden sydd utallige kjoler som ble solgt hos forhandlere over nesten hele landet – fra Mandal i syd til Tromsø i nord.

-Kjolene fra Marnar konfeksjonsfabrikk ble solgt over hele landet. Noen av dem var til og med representert på motemesser i Paris, Cannes og Luxembourg. De ansatte, i stor grad lokale frøkner som ville tjene noen kroner før de giftet seg, laget opp mot 15.000 plagg av 60 modeller i de beste årene før symaskinene på Marnar stilnet helt i 1974, sa fylkesordfører Terje Damman da han åpnet utstillingen tidligere i sommer.

Utstillingen er åpen alle dager frem til 15. august. Mandag til fredag fra klokken 11.00 til 17.00.  Lørdag og søndag fra klokken 12.00 til 17.00. Utstillingen vil også være åpen for bestilte grupper og ved spesielle arrangementer resten av året.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. juli 2017 | Skriv ut siden