I 1967 begynte Blå Kors privatskole på Øvrebø i Vennesla med kurs på Yrkesopplæringsavdelingen på Lolandsheimen. Da representantene i fylkeskommunens hovedutvalg for kultur og utdanning avholdt møte på skolen, som nå heter Øvrebø videregående skole, i går ble de presentert for en veldrevet, moderne skole med 112 elever og 50 ansatte. De ble orientert om en skole som leverer gode resultater for elever som har et dokumentert behov for særskilt tilrettelegging.

"Med hjerte, kunnskap og kraft skaper Blå Kors muligheter for mestring og mening." Slik lyder visjonen for Blå kors sin opplæringsvirksomhet. Øvrebø videregående skoles egen visjon er: "Et mål for alle – alle i mål". Skolens virksomhet er strategisk innrettet for at elevene skal utvikles både med hensyn til læring og livsmestring. Dette skjer blant annet gjennom tverrfaglig samarbeid, individuelle tilpasninger, god elev/lærer relasjon, stor voksentetthet og gjennom et positivt og inkluderende elevsyn.

Skolen tilbyr utdanning innen programområdene: Helse og oppvekst, Service og samferdsel, Bygg og anlegg og Teknikk og industriell produksjon. Det satses også på opplæring gjennom elevbedrifter. I en egen butikkavdeling er det mulig å kjøpe flotte produkter som er produsert på skolen og gjennom et samarbeid med en institusjon skolen støtter i Nepal.

Ved skolen er det et flerfaglig opplæringskontor som har etablert et nær samarbeid med mange bedrifter. Disse er med å bidra til at skolen sammen med disse bedriftene oppnår at svært mange elever kommer ut i arbeidslivet med bestått fagprøve.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. april 2019 | Skriv ut siden