Gjennom høsten og vinteren har nær 1000 elever på Agder etablert sine egne bedrifter. De konkurrerer på fylkesmesse fredag 10. mars mellom klokken 08.00 og 17.00 i Q42 Kristiansand Kongressenter. Antall påmeldte bedrifter er på rekordnivå. Mer enn 90 representanter fra lokalt arbeids- og næringsliv bidrar med juryering av 107 ungdomsbedrifter i 18 ulike konkurransekategorier. I tillegg til den gjeveste prisen Beste Ungdomsbedrift 2017, skal det blant annet deles ut priser for Beste innovative produkt og Beste utstilling.

Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene i Brønnøysundregistrene, utviklet produkter, satt opp budsjetter, solgt sine varer og tjenester, gjennomført styremøter og stått for den daglige driften. 

En miljøvennlig høyttaler. En turdispenser med kaffe og kakao. En app for bedre kontroll på egen økonomi. Et praktisk skiftehåndkle. Og et brettspill om Sørlandet. Dette er bare noen av forretningsideene dommere og publikum får møte på fylkesmessen. 

Oppmuntrer unge til å velge Ungdomsbedrift


– Selv om vi selvsagt er fornøyd med at stadig flere elever driver Ungdomsbedrift, har vi høyere mål. Det er tross alt dagens unge som skal skape verdier, og sikre velferd og fremgang i fylket. Jeg håper flere elever vil søke seg til linjer som tilbyr Ungdomsbedrift, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder. 19 av Agders 37 videregående skoler tilbyr Ungdomsbedrift dette skoleåret. 

PROGRAM:
http://www.ue.no/Agder/Kalender/Fylkesmesse-for-Ungdomsbedrifter-2017#tab0


Les mer om Ungdomsbedrift via; http://ungdomsbedrift.no/UEUB/Etablering/Hva-er-Ungdomsbedrift 

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mars 2017 | Skriv ut siden