Biblioteket på Hægebostad og Eiken bibliotek har engasjert halve bygda til å bidra med klær og gjenstander fra USA og invitert til en storslått utstilling, mimrekveld og boklansering på biblioteket! Arrangementet er støttet av fylkesbibliotekene i Aust- og Vest-Agder.

Minst femti mennesker var til stede på Eiken bibliotek da Siv Ringdal presenterte sin rykende ferske bok "På høye hæler i Amerika", en kveld i oktober. Boka handler om unge Agder-kvinner som søkte lykken i New York i tiårene etter 2.verdenskrig, og hvordan det formet både dem og de norske bygdene de senere vendte hjem til.

Biblioteksjefen fikk idéen til arrangementet da fylkesbibliotekene i Vest- og Aust-Agder lyste ut midler i forbindelse med formidlingsprosjektet Retrobiblioteket.

Hun mobiliserte bygdefolket og fikk samlet inn amerikakjoler, sko, leketøy og andre gjenstander fra tiden "over there" på 1950- og 60-tallet. Alt ble stilt ut i biblioteket. Etter Ringdals foredrag, var det mannekengoppvisning og barn og barnebarn av "utvandrerne" viste frem datidens amerikanske mote. Utover kvelden gikk praten, historier ble delt og det var høy mimrefaktor blant de fremmøtte. 

"Folk koste seg og gav utrykk for at dette var veldig gøy!", sier biblioteksjefen.

Foto: Anne Turid Nøkland

IMG 0370 IMG 0372
IMG 0371 IMG 0376

av Stenbro, Nina, publisert 24. oktober 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Møt Oppfinneren På Biblioteket
  av Torvald Hellum, 26.10.18

  Møt "oppfinneren fra TV" - Erik Alfred Tesaker til høsten

  Les mer
 • Sommerles Banner
  av the, 11.06.18

  Sommerles 2018 er full gang

  Les mer