Vest-Agder og Aust-Agder fylkeskommuner stod som vanlig som vertskap for den tradisjonsrike mottakelsen for Sørlandets leverandørindustri kvelden før verdens største oljemesse, OTC, åpner i Houston.

125 representanter for den sørlandske olje- og gassindustrien var samlet i Houston søndag kveld.
 

- Dette er midt i kjernen av hva fylkeskommunene skal bedrive: Å tilrettelegge for regional utvikling. Arenaer som dette etablerer nye nettverk og nye vennskap, og er med på å styrke en industri som er svært viktig for landsdelen, sier Tore Askildsen, fylkesvaraordfører i Vest-Agder.

 

Det var sjette året på rad at fylkeskommunene inviterte sørlandske deltakere og utstillere på oljemessen, til en uformell samling på The Wynden dagen før dagen.

 

- Oljeleverandørindustrien, som er utrolig viktig for Agder, har vært gjennom store utfordringer de siste årene. Vi ønsker å vise at fylkene vil legge til rette for at olje- og gassindustrien fortsatt skal være her, og samtidig bidra til en prosess for å omstille seg til den nye hverdagen. Vi ser at mange bedrifter tar miljøutfordringen og utvikler nye produkter med bakgrunn i eksisterende teknologi, sier Jon-Olav Strand, fylkesvaraordfører i Aust-Agder.

 

Både Strand og Askildsen skal senere i uken besøke sørlandske bedrifter på selve messen.

 

I tillegg til fingermat og mingling, bød samlingen i Houston på faglige presentasjoner fra Nora Rosenberg Grobæk (Invest in Agder), Høye G. Høyesen (MacGregor Norway) og Hege Kverneland (NOV).

 

 

Bildetekster:

Fylkesvaraordførerne Tore Askildsen i Vest-Agder (t.v.) og Jon-Olav Strand i Aust-Agder stod som vertskap for samlingen for sørlandske bedrifter i Houston søndag.

 

av A. R. Janse/ C.Macdonald, publisert 30. april 2018 | Skriv ut siden