På Messe I Houston

Fylkesvaraordfører Jon-Olav Strand (t.h.) følger presentasjonen til MacGregor i Arendal under oljemessen OTC i Houston. Ved siden av Strand står administrerende direktør Anne-Grete Ellingsen i teknologiklyngen GCE NODE, som samler leverandørindustrien på Sørlandet. Foto Arne Roger Janse

- Jeg blir stolt når jeg ser hvordan sørlandske bedrifter markerer seg her i Houston. Flere av dem er verdensledende innen sine områder, sier fylkesvaraordfører Jon-Olav Strand i Aust-Agder. Denne uken er hantilbake på Offshore Technology Conference (OTC), den viktigste globale møteplassen for olje- og gassindustrien. Strand besøkte en rekke av sørlandsbedriftene som viser fram produkter og tjenester i de enorme messehallene i Houston.

Blant dem er de store lokomotivene National Oilwell Varco, MHWirth, Cameron og MacGregor, men også Viking Norsafe, Umoe Mandal, Air Products og andre deltakere i teknologiklyngen GCE NODE, som samler 102 bedrifter i landsdelen.

- Vi har fått et godt og bredt inntrykk av leverandørindustrien fra Sørlandet her i Houston. Det er spennende å se hvor langt framme bedriftene i vår region ligger. De sterkt i et globalt og svært konkurranseutsatt marked, sier Strand. 

Han reiste til Texas sammen med en større delegasjon fra det offentlige, næringslivet og akademia på Sørlandet. Representanter for Universitetet i Agder, Vest-Agder fylkeskommune, samt ordføreren i Arendal og varaordføreren i Kristiansand, var blant dem som var med på turen.

- Det er flott at vi som landsdel står sammen med en bransje som bringer mange arbeidsplasser og store inntekter til Sørlandet. Som en regional utvikler, er det viktig at fylkene er til stede på en messe som OTC. Dette henger godt sammen med regionplanen, der næringsklyngene er nevnt som viktige aktører i vår landsdel, sier Strand.

- Det er interessant å se at det er et utstrakt samarbeid på tvers av fylkesgrensene. At bedrifter finner sammen og dermed kan tilby flere tjenester, styrker konkurranseevnen i et krevende marked, sier Strand.

av Arne Roger Janse, publisert 9. mai 2019 | Skriv ut siden