Fylkestingsrepresentant Birte Simonsen fra Miljøpartiet De Grønne har sendt inn spørsmål vedrørende Sørlandsbanen til fylkesordføreren i fylkestinget 11. og 12. desember 2018. Fylkesordfører Terje Damman vil besvare spørsmålene under møtet.

Spørsmålet har følgende innhold:

Vi i Miljøpartiet De Grønne ble som mange andre overrasket da Jernbanedirektoratet tilsynelatende bare lot pris være utslagsgivende for anbudstildelingen til Go-Ahead. Det er å håpe at ikke dette rammer kvalitet og sikkerhet.

Fylkeskommunen har vist økende engasjement med tanke på å få et stadig bedre togtilbud, både av hensyn til passasjerene og av hensyn til miljø- og klima. Det virker som kontakten med NSB har vært god i denne saken, og det er av stor betydning at dette samarbeidet fortsetter. Er det lagt en strategi for videre oppfølging sammen med ny driver?

Og et lite tilleggsspørsmål. Det ble ymtet frempå at selskapet ønsket å skifte navn på strekningen, fra Sørlandsbanen til Sørtoget. Dette håper jeg fylkesordføreren bruker sin innflytelse til å forhindre?

Med hilsen

Birte Simonsen

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. desember 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Birte -Simonsen
  av jto, 07.03.19

  Birte Simonsen MDG: -Plastfri valgkamp?

  Les mer
 • Sørlandsbanen Foto:Jernbanedirektoratet
  av elma11, 27.02.19

  Arbeidet med høyhastighetsbane mellom Oslo og Stavanger må settes i gang raskt!

  Les mer
 • Forside Rapport ATP 2018
  av elma11, 22.02.19

  Belønningsrapporten for 2018 viser nedgang i personbiltrafikken i Kristiansand

  Les mer