Fylkestingsrepresentant Birte Simonsen fra Miljøpartiet De Grønne har sendt inn spørsmål vedrørende Sørlandsbanen til fylkesordføreren i fylkestinget 11. og 12. desember 2018. Fylkesordfører Terje Damman vil besvare spørsmålene under møtet.

Spørsmålet har følgende innhold:

Vi i Miljøpartiet De Grønne ble som mange andre overrasket da Jernbanedirektoratet tilsynelatende bare lot pris være utslagsgivende for anbudstildelingen til Go-Ahead. Det er å håpe at ikke dette rammer kvalitet og sikkerhet.

Fylkeskommunen har vist økende engasjement med tanke på å få et stadig bedre togtilbud, både av hensyn til passasjerene og av hensyn til miljø- og klima. Det virker som kontakten med NSB har vært god i denne saken, og det er av stor betydning at dette samarbeidet fortsetter. Er det lagt en strategi for videre oppfølging sammen med ny driver?

Og et lite tilleggsspørsmål. Det ble ymtet frempå at selskapet ønsket å skifte navn på strekningen, fra Sørlandsbanen til Sørtoget. Dette håper jeg fylkesordføreren bruker sin innflytelse til å forhindre?

Med hilsen

Birte Simonsen

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. desember 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Trafikkskilt 131218
  av jto, 17.12.18

  Bør skiltmyndighet for fylkesvei overføres til fylkeskommunene?

  Les mer
 • Terje -Damman
  av jto, 11.12.18

  Fylkesordfører Terje Damman med innholdsrik årstale til fylkestinget

  Les mer
 • Terje Damman Holder Årstale 2018
  av jto, 11.12.18

  Fylkesordfører Damman: -Regionplan Agder 2030 blir en ambisiøs og fremtidsrettet plan

  Les mer