Agder folkemusikkarkiv er en interkommunal institusjon, som eies av Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner. Folkemusikkarkivet har siden opprettelsen i 1997samlet kildemateriale (lydopptak, foto, film, dokument mm), og tar opp digitale lyd- og filmopptak av folkemusikk og -dans. I tillegg driver arkivet formidling innen feltet. Agder Folkemusikkarkiv leier lokaler på Setesdalsmuseet i Valle kommune. Arkivets samlinger er i stadig vekst fremgår det i årsberetningen for fjoråret som nå skal behandles politisk i fylkeskommunen.

Lydsamlingen er på 30 091 kutt, om lag 200 flere enn sist år. Fotosamlingen er på 5815 bilder, i tillegg til fagbibliotek. Sist år er det kopiert tradisjonsmateriale fra Agder i Norsk Folkeminnesamling og Norsk Folkemusikksamling på Nasjonalbiblioteket. Daglig leder har vært fast gjest i NRK Sør sine historiske arkiv siste året og kopiert folkemusikkopptak før NRK flytter ut av lokalene sine på Tangen i Kristiansand, og sender lydbåndene til Mo i Rana. Det blir arbeidet med bok om folkemusikktradisjonene i Åmli og Tovdal. Mange studenter tar kontakt med arkivet for hjelp og veiledning. 

Det fremgår av årsrapporten at nå er samlingen på folkemusikkarkivet såpass stor at den stadig mer interessant for forskere, studenter og andre fagfolk, regionalt og nasjonalt.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. august 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Dokk Og Fartøyvernsenter Sommeren 2006
  av jto, 06.03.19

  To kulturminneanlegg i Vest-Agder får midler fra Riksantikvarens bevaringsprogram

  Les mer
 • Setesdalsbanen -damplokomotiv
  av jto, 06.03.19

  Setesdalsbanen får økonomisk støtte til istandsetting av rasoverbygg

  Les mer
 • Sørlandets Litteraturpris Logo Small
  av Thorvald Hellum, 05.03.19

  Nominerte forfattere til Sørlandets Litteraturpris 2019

  Les mer