Tangen videregående skole i Kristiansand har et samarbeidsprosjekt med Strømmestiftelsen og deres arbeid i Tanzania gjennom Bonga-prosjektet. Bonga er et ord på språket Swahili som betyr "dialog" eller "samtale". Målet er å styrke unge menneskers posisjon i lokalsamfunn gjennom lese- og skriveopplæring, yrkesopplæring og ved å gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheter.

Som en del av prosjektet er deltakerne blant annet med i spare- og lånegrupper (mikrofinans) som gir dem mulighet til å spare og låne penger til å komme i gang med egen virksomhet.

I høst var fem elever og to lærere fra skolen med å besøke Bonga-grupper ved Dae es Salaam i Tanzania. Alle elever på Tangen videregående skole har mulighet til å søke om å bli med på et slikt besøk.

Bonga-prosjektet er sentrert rundt Strømmestiftelsens tre fokusområder i Tanzania: jobbskaping, utdanning og rettigheter. Tanen videregående skole har et håp om å få i gang mange Bonga-grupper gjennom prosjektet og slik hjelpe mange ungdommer til en ny start og til å gjøre dem til sjef over egne liv.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. november 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer