21 person har mistet livet i trafikken i årets første tre måneder. Det er ti færre enn på samme tidspunkt i fjor. En av de omkomne er fra Vest-Agder. Det viser foreløpige tall fra Statens vegvesen. - Vi har ingen umiddelbar forklaring på den markante nedgangen. Dette er trolig de beste tallene vi har hatt etter et første kvartal noensinne. Tendensen over tid er krystallklar – det er stadig tryggere på norske veier, sier Guro Ranes i Vegvesenet.

Flest møteulykker

I mars omkom åtte i trafikken, noe som er en mindre enn samme måned i fjor. I årets første kvartal ble 21 personer drept, mens det tilsvarende tallet for de fem foregående årene har variert mellom 23 til 39. Av de 21 som omkom i årets tre første måneder, var det 15 menn og 6 kvinner. Møteulykker dominerer årets dødsulykker, hvor også utforkjøringsulykker og fotgjengerulykker går igjen.  

Trafikksikkerhet

Nullvisjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken ligger som grunnlag for Vegvesenets og andre aktørers arbeid med trafikksikkerhet i Norge.

- Tiltak som målrettede kampanjer, kontroller, bedre trafikantopplæring, ny teknologi i bilen og fysiske tiltak på vegen, kan bidra til at stadig færre av oss mister livet i trafikken. Ved å alltid kjøre etter forholdene og aldri over fartsgrensen kan hver og en bidra til at dødstallene fortsetter å synke, er oppfordringen fra Guro Ranes.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. april 2017 | Skriv ut siden

Siste fra Trafikksikkerhet

  • Trafikksikkerhetsplan Forsidebilde
    av jto, 06.03.18

    Ny nasjonal trafikksikkerhetsplan med ambisiøse mål presentert i dag

    Les mer