Riksantikvaren har fordelt årets tilskudd til istandsetting og vedlikehold av utvalgte tekniske og industrielle anlegg. Riksantikvaren hadde rundt 58 millioner kroner til fordeling. To anlegg i Vest-Agder er tilgodesett. Sjølingstad Uldvarefabrik i Lindesnes mottar 4 230 223 kroner og Bredalsholmen Verft i Kristiansand 3 875 525 kroner.

Målet til bevaringsprogrammet for tekniske og industrielle kulturminner er å sikre, sette i stand og vedlikeholde et utvalg prioriterte anlegg.

– Mange industrianlegg er viktige kulturminner. Ny bruk av de historiske industrianleggene gir nye muligheter, for eksempel innen reiseliv. Alle de utvalgte anleggene er i aktiv drift og tiltrekker seg mange besøkende, sier riksantikvar Hanna Geiran.

Riksantikvaren har måttet gjøre en streng prioritering av hvilke kulturminner og tiltak som får tilskudd. For 2019 fikk vi inn søknader fra totalt 29 tekniske og industrielle kulturminner på om lag 189 millioner kroner. Riksantikvaren hadde rundt 58 millioner kroner til fordeling, som dekker omtrent 31 prosent av den samlede søknadssummen.

Les mer om bevaringsprogrammet for tekniske og industrielle kulturminner her

Sjølingstad Uldvarefabrik Foto Bård Løken

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. mars 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer