På Vigeland hus i Mandal, Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem, er det frem til 15. august utstilling av tegninger av tre unge kunstnere fra Mandal. Mandal blir ofte kalt den lille byen med de store kunstnerne, men den lille byen har flere kunstnere å by på. De tre kunstnerene har også til felles, at de har benyttet flere somrer på Mandal museum, både som fortellere på Vigeland hus og i malerisamlingen til Mandal museum.

Kunstnerne er:

Yvonne Hetlevik (f. 1984) har flere år med kunstutdanning bak seg, blant annet en Bachelor i materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo (2015). Hun har tidligere jobbet med malerier og skulpturer. I utstillingen på Vigeland Hus stiller hun ut tegninger for første gang. Det er en rød tråd fra tidligere arbeider til tegningene som nå vises frem i form av underlige karakterer og merkelige scener.

Susanne Quist (f.1984) studerer ved masterprogrammet i kunst ved Universitetet i Bergen. Hun har tidligere studert kunst også ved Kunstakademiet i Trondheim og Nordland kunst- og filmskole. I 2014 mottok hun Lindesnesregionens kulturstipend, og i 2015 ble hun tildelt Vest-Agder fylkeskommunes kunstnerstipend. Hun arbeider hovedsaklig med mediene tegning og fotografi. I arbeidene hennes destabiliseres kjente omgivelser eller vi møter uavklarte situasjoner. I sommerens utstilling på museet viser Quist blyanttegninger av skoglandskap som er basert på naturen rundt Mandal.

Janne Christensen (f.1990) har en bachelor i illustrasjon og grafisk design fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber mest med digitale svart/hvitt, myldretegninger. Målet er å lage illustrasjoner som man må se på flere ganger for å legge merke til alle detaljene. Bildene som stilles ut på Vigeland hus viser hennes kjærlighet for ulike karaktertrekk.

Åpningstider på Mandal museum og Vigeland hus fra 20. juni-15. august:
Mandag til fredag  klokken 11.00  til 17.00  Lørdag og søndag 12.00 til 17.00

På museet vises også malerier av Amaldus Nielsen og Adolph Tidemand, kjoleutstillingen Glamour i småbyen, sjøfart- og fiskeriutstillinger. Det arrangeres også grafikkverksted for barn på Vigeland hus hver dag i hele sommer.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. juli 2017 | Skriv ut siden