2. mai–4. mai arrangeres Rabalderfestivalen i Buen kulturhus i Mandal. 2200 skolelever fra 1. til 10. trinn inviteres til dager med spennende, morsomme og lærerike arrangementer.

Kinesisk sirkus! Mannequin challenge! Konsert med kroppen som instrument!

Det er bare noe av det skoleelever i Mandal kan være med på og oppleve neste uke når Rabalderfestivalen avholdes. 

Alle får bidra

Én av tingene som stilles ut er bestillingsverket "Mandal 360". Her har komponist Stein Austrud besøkt de syv grunnskolene i Mandal og tatt opp lyd og bilde fra sang, dans og instrumenter. Alt er kliipet sammen til en visuell forestilling som vises på fire skjermer, mens Austrud selv spiller flygel over musikken.

Fra Kina til "Luridiumstyven"

Elevene fra 5.-7. klasse får intervjue forfatterne av de svært suksessfulle bøkene "Luridiumstvyen" (Bobbie Peers) og "En terrorist i senga" (Endre Lund Eriksen). Her får få barnene mulighet til å få svar på det de selv lurer på om historien, karakterene og skriveprosessen. 

I tillegg kommer den kinesiske gruppen Gisp! som med sin forestilling foksuerer på instrumentalmusikk fra sitt hjemland. Her går det fra det rolige og vakre til det spektakulære. Om ikke det er "gisp" nok, har de også med seg sjongløren Liu Kun som garantert vil skape engasjement. 

Videre er det kunstverk av Erik Pirolt, danseforestillingen "Dingle som en kringle" om kroppen vår og mye mer på programmet.

Fylkeskultursjef i Vest-Agder fylkeskommune, Anne Tone Hageland, ser frem til festivalen:

"Vi ønsker å skape noe som barnene vil huske og glede seg over i lang tid. Her kan de både lære og oppleve kunst på sitt beste og mest underholdende." 

Rabalderfestivalen arrangeres av Buen Kulturhus, Mandal kommune, Kulturtanken og Vest-Agder fylkeskommune.

 

For hele programmet med lenker kan du trykke her.

 

Rabalder Program 1

Rabalder Program 2

av Helgeland, Endre, publisert 26. april 2018 | Skriv ut siden