Det er nå rundt 15 år siden politikerne i Vennesla besluttet å få reist et kulturhus for også å få flyttet kommunens bibliotek til sentrum. Dette skulle bli et møtested med en bygningsmessig form og kvalitet som både ville bli et signalbygg og et møtested for befolkningen. Da representantene i fylkeskommunens hovedutvalg onsdag ble orientert om hvordan utviklingen har vært på kulturhuset siden åpningen i 2011 ble de imponerte. Bygget som er tegnet av arkitektfirmaet Helen&Hard er blitt et unikt praktbygg som har høstet prestisjetunge priser. Videre har ambisjonen om å få et kulturelt møtested blitt solid innfridd og vel så det.

Både biblioteksjef Anne Kjersti Berntsen og kultursjef Arnstein Håkonsen kunne berette om at huset er fylt av allsidige og godt besøkte aktiviteter seks dager i uken fra morgen til kveld. I løpet av året tilbys nærmere 500 arrangementer. -Vi har lokaler som er bygget slik at det er mulig med mange fleksible tilpasninger i forhold til ulike arrangementstyper. Vi satser bevisst nytenkning. Det skaper interesse og oppslutning, fremhevet de to.

Det ble også opplyst at satsingen på kulturhuset, som politikerne foretok i 2005, også innebar at kultur fikk en viktigere posisjon i den kommunale virksomheten. Fra å ligge på nesten et nullpunkt for 15 år siden er nå kultursektoren en viktig kommunal etat som bidrar til velferd, trivsel, vekst og utvikling for befolkningen i både Vennesla og regionen. For tiden sysselsetter kultursektoren 21 medarbeidere i kommunen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. april 2019 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer