Telemarksforskning har nylig offentliggjort Norsk kulturindeks. Det er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner, regioner og fylker. I utgaven for 2018 utmerker Vest-Agder seg ved å være best i landet på bibliotekvirksomhet. –Det er gledelig at vi atter en gang ligger på landstoppen, sier fylkesbiblioteksjef Roger Dyrøy.

I indeksen vurderes bibliotekene i forhold til blant annet utlånsvolum, besøksantall, arrangementer og deltakere på disse. Samtlige folkebibliotek i fylket er omfattet av undersøkelsen.

Fylkesbiblioteksjef Dyrøy er svært stolt over at Vest-Agder for tredje år på rad topper den nasjonale kartleggingsundersøkelsen. -Det vitner om at kvalitetsfokuset er høyt rundt om på bibliotekene i fylket. Det viser samtidig at befolkningen er tilfreds med bibliotekenes tilbud og tjenester. Det vitner om at de ansatte innfrir brukernes forventninger.

Dyrøy ser resultatet som en bekreftelse på at en i Vest-Agder har lykkes med det langsiktige og strategisk gode samarbeidet som har vært drevet mellom fylkesbiblioteket og folkebibliotekene rundt i Vest-Agders femten kommuner de seneste årene.

 

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. november 2018 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Ebokbib Logo Rund
  av jto, 06.02.19

  eBokBib opphører til nyttår

  Les mer
 • Bokbussen Med Å Markere Bokåret 20+19
  av Torvald Hellum, 27.12.18

  600.000 kroner til å markere Bokåret 2019 i Agder

  Les mer
 • Erik Alfred Tesaker
  av jto, 21.12.18

  Møtet med oppfinneren var tidenes beste arrangementsturne

  Les mer