-Kunst er et resultat av læring og erfaring. En må oppleve for å forstå. Her får vi virkelig oppleve noe. Jeg håper mange vil komme til Lista for å oppleve kulturmønstringen og et åpent landskap, sa leder av fylkeskommunens avdeling for næring, samferdsel og kultur Kjell Abildsnes da han i går åpnet FOLK-05.
 

I den store kulturmønstringen som finner sted på Lista i sommer deltar mer enn tjue kunstnere fra tre verdensdeler med kunst i både landskap og busser. I tillegg til området ved Lista fyr er kunsten spredd til Nordberg fort, Verevågen ved Stave, Nesheim og Vanse. I mønstringen inngår også en ny altertavle som blir å se i Vanse kirke fra 17. juli.

I går åpnet også Nordberg fort som rekreasjonsområde. Det var Ove Rullestad fra fylkeskommunen som foretok åpningen. Etterpå ble også en ny tursti fra fortet til Lista fyr åpnet.

av Torkelsen, Jan, publisert 6. juli 2005 | Skriv ut siden