Det ikke bare de videregående skoler som holder prøvevalg. I vår elektroniske verden prøves systemene i kommuner, fylkeskommuner og departement mot hverandre i god tid før alvoret setter inn på valgdagen/valgnatten den 12. september.

Den 17. august vil det bli elektronisk prøvevalg der stemmetall fra forrige stortingsvalg legges til grunn. Kommunen skal rapportere tallene til departementet til bestemte klokkeslett. Media som NRK, Aftenposten, VG og Dagbladet m.fl ”er inne” for å teste ut om rapporteringssystemene virker i tråd med målsettingen. Fylkeskommunen skal hente ut stemmetall fra kommunenes rapporter, foreta justeringer i disse og så sende egne rapporter til departementet.
Interesserte kan følge det som skjer ved å logge seg inn på http://valgresultat.no

av Peersen, Tor, publisert 4. august 2005 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer