Det ikke bare de videregående skoler som holder prøvevalg. I vår elektroniske verden prøves systemene i kommuner, fylkeskommuner og departement mot hverandre i god tid før alvoret setter inn på valgdagen/valgnatten den 12. september.

Den 17. august vil det bli elektronisk prøvevalg der stemmetall fra forrige stortingsvalg legges til grunn. Kommunen skal rapportere tallene til departementet til bestemte klokkeslett. Media som NRK, Aftenposten, VG og Dagbladet m.fl ”er inne” for å teste ut om rapporteringssystemene virker i tråd med målsettingen. Fylkeskommunen skal hente ut stemmetall fra kommunenes rapporter, foreta justeringer i disse og så sende egne rapporter til departementet.
Interesserte kan følge det som skjer ved å logge seg inn på http://valgresultat.no

av Peersen, Tor, publisert 4. august 2005 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer