Satsingen på ungdoms- og studentbedrifter innen entreprenørskap i utdanningen har vært en suksess på Sørlandet. Landsdelen er på Norgestoppen og Norge er på Europatoppen. Det fremgår av en EU-rapport som legges frem i forbindelse med den nasjonale Entreprenørskapsuka som settes i gang i dag. Fylkesutdanningssjef Turi Løvdal er glad for at Sørlandet kommer så godt ut. Hun peker på at Vest-Agder er den eneste fylkeskommunen i landet som har fattet et politisk vedtak om at alle elever skal ha mulighet til denne opplæringsformen.
 

Antall ungdomsbedrifter i Agder-fylkene er inne i en formidabel vekst. Skoleåret 2005-2006 ser ut til å gi rundt 200 ungdomsbedrifter. Dette representerer en dobling fra i fjor. Det forventes at omkring 1100 ungdommer deltar i programmet i år. Dette vil statistisk bidra til 200 fremtidige bedriftsetableringer. Av disse kommer 120 fremtidige bedriftsetableringer som en direkte følge av ungdomsbedriftskonseptet i videregående skoler i Agder-fylkene! På høgskolenivå startes det i år fem ganger så mange bedrifter som i fjor. Denne veksten skjer i stor grad takket være en bevisst satsning fra det nyetablerte Senter for Entreprenørskap på Høgskolen i Agder.
Blant elever som har gjennomført ungdomsbedrift i videregående skole har Sørlandet en etablerer­hyppighet på hele 18,2 prosent.
Denne uka vil tusenvis av unge gründere over hele landet være i aksjon under den nasjonale Entreprenørskapsuka. Målet med uka er å sette entreprenørskap i utdanning på dagsorden gjennom å synliggjøre det store mangfoldet og engasjementet som er på dette området.
Det er tredje gang Ungt Entreprenørskap arrangerer den nasjonale Entreprenørskapsuka. I skoleåret 2004/2005 deltok 16 prosent av ungdomskullet i VK1 på Agder. I år dobles sannsynligvis antall ungdomsbedrifter, og prosenttallet passerer 20.

av admin, publisert 26. september 2005 | Skriv ut siden