Mandag 13. oktober markerte Sørlandet seg i Sjømannskirken i New York. I kirkens eget galleri "Trygve Lie Gallery" hadde fylkesordfører Thore Westermoen gleden av å åpne utstillingen "Sailing North" - en maleriutstilling av Lindeskunstneren Dag Telhaug. Under åpningshøytidligheten holdt sangerinnen Helene Bøksle en nydelig konsert som trollbandt det store publikummet. 

Fylkesordførereren ga uttrykk for at han på en slik dag hvor Sørlandet kunne fremstå i både bilde og på en nydelig musikalsk måte var stolt av å være til stede og få åpne arrangementet.
Åpning av utstilling i Sjømannskirken i New YorkHan viste til inspirasjonen i maleriene til Dag Telhaug som i stor grad er hentet fra sjø. heier, vakker natur og flotte stemninger. Han var stolt av Helene Bøksle som startet sin karriere med sang og opptredener som barn og som nå gjør seg gjeldende på scener i både Norge og iutenlandset.
Utstillingen vil pågå i Trygve Lie Gallery i den Norske Sjømannskirken i New York frem til 27. november.

av Torkelsen, Jan, publisert 18. oktober 2005 | Skriv ut siden