I går var politisk og administrativ ledelse fra flere kommuner og fylkeskommunen, sammen med en rekke gjester, ansatte og elever ved Byremo videregående skole med på en historisk åpning av et nytt interkommunalt kulturbygg på Byremo videregående skole. –Dette kulturbygget er et eksempel på et partnerskap vi i fylkeskommunen legger stor vekt på. Her har Vest-Agder fylkeskommune, Audnedal kommune, Marnardal kommune, Åseral kommune, Hægebostad kommune og næringslivet samarbeidet om noe som er til beste for alle i en vinn-vinn situasjon, sa fylkesvaraordfører Toril Runden i sin hilsningstale fra Vest-Agder fylkeskommune.
 

Bandopptreden av Fårikal på åpningen av kulturhuset på ByremoAudnedals ordfører Tønnes Seland og rektor Jan Telhaug takket varmt for det gode og konstruktive samarbeidet om å få reist det flotte kulturbygget i tilknytning til Byremo videregående skole. –Det begynte med en rektor på Byremo videregående skole som trengte et auditorium og siden utviklet det seg til å bli det vi i dag ser som resultatet, sa ordfører Seland. –Dette er som et eventyr. Vi hadde en ide om noe som vi svært gjerne ville få til. Ideen utviklet seg til en prosess som nå har ført frem til dette viktige nye byggverket som betyr mye både for skolen og kulturlivet i indre Agder, sa Telhaug.

Ballettoppsetning i Byremo kulturhusDet nye bygget har kostet sju millioner kroner. Hovedentreprenør har vært Åseralfirmaet ECO Bygg AS.

-Det er en glede å få oppleve knoppskyting og utvikling i kommunene i Vest-Agder. Særlig hyggelig er det å få være med når dette skjer i en av våre innlandskommuner. Kulturbygget som nå åpnes er et interkommunalt prosjekt som fylkeskommunen er glad over å ha bidratt til og som vi skal bidra videre til, sa fylkesvaraordører Toril Gave fra VAF til kulturhuset på ByremoRunden før hun overrakte fylkeskommunens gave til huset. Det var et vakkert tekstilarbeid med tittel ”World Wide Web” laget av kunstneren Ingrid Juell Moe fra Ny-Hellesund i Søgne.

I forbindelse med åpningen ble det vist eksempler på hva bygget kan benyttes til. Skolebandet med navn Fårikål dro til med svingende pop og rock og ble fulgt opp av lokale kunstnere som fremføre visesang, folkemusikk, pianosolo og ballet. Forestillingen ble avsluttet med smakebiter fra oppsetningen Fellesbasaren med Jens Olai Justvik og Asbjørn Artnsen samt operastykker fremført av Tonje Haugland og Jens Olai Justvik.

Fellesbasaroppsetning i Byremo kulturhus

av Torkelsen, Jan, publisert 25. november 2005 | Skriv ut siden