Hovedutvalg for kultur og utdanning besluttet i går at Vest-Agder fylkeskommunes idrettsstipend skal tildeles Ingunn Birkeland fra Kristiansand. Hun er håndballspiller i Idrettsklubben VÅG. Idrettsstipendet er på 25.000 kroner. Det vil bli utdelt under fylkestingets samling i Kristiansand.

Ingunn Birkeland er 22 år. Hun er i inneværende sesong Våg Vipers ledende spiller. Hun lager uvanlig mange mål i hver kamp, og kjemper i tillegg betydelig i forsvar. Hun ble juniorlandslagspiller i 2003, og fikk bronse i VM dette året. Etter opprykket til seniorklassen, ble hun kåret til årets nykommer i forrige sesong i eliteserien. Ingunn Birkeland har vært på landslagssamlinger i denne sesongen. Hennes mål er å spille seg inn på plass landslaget.

av Torkelsen, Jan, publisert 25. november 2005 | Skriv ut siden