Hovedutvalg for kultur og utdanning besluttet i dag hvem som skal motta Vest-Agder fylkeskommunes kunstnerstipend for 2005. De fire som tildeles stipendet er forfatteren Mirjam Kristensen fra Lyngdal, musikeren Johnny Augland  fra Kristiansand, kunsthåndverker Britt Monrad-Krohn fra Kristiansand og billedkunstner Eli Nordbø fra Kristiansand. Kunstnerstipendene er hvert på 25.000 kroner. Stipendene overrekkes mottakerne under fylkestingets møte i Kristiansand 13. desember.

Mirjam Kristensen tok forfatterskolen på Heimly folkehøyskole i 1997/-98. Hun er født og oppvokst i Lyngdal og Flekkefjord, og bor nå i Bergen. For tiden jobber hun med en mastergrad i litteraturvitenskap, og arbeider som litteraturformidler på Bergen offentlige bibliotek. Hun har følgende utgivelser bak seg: De som er ute i regnværet, Tiden 2001. Dagene er gjennomsiktige, Tiden 2000. Ved siden av studier og arbeid jobber hun med en roman og med et større skriveprosjekt som hun har jobbet med i flere år. Kunstnerstipendet vil være en hjelp på veien.
Johnny Augland er født og oppvokst i Kristiansand, hvor han også bor. Han er selvlært musiker. Blueskarrieren sin startet han med The Blue Masters i 1984. Senere har han spilt med blant andre Rock Button. Han har spilt i Good Time Charlie, og han har jobbet sammen med Vidar Busk And His True Belivers. Augland har opptrådt på en rekke festivaler og gitt ut og deltatt på flere CD-utgivelser. Siden 2002 har han satset på solokarriere med bandet J. A. & Det Gyldne Snitt. Augland ønsker å gå i dybden på flamencogitarspill. Stipendet vil bidra til at han kan foreta studiereiser og jobbe videre med dette ved blant annet å være til stede der denne musikken spilles og dyrkes.
Britt Monrad-Krohn er bosatt i Kristiansand. Hun er utdannet kunsthåndverker fra Kunsthøyskolen i Bergen, Akademie voor Kunst en Vormgeving i Nederland og Agder folkehøyskole. Siden 1996 hun hatt, eller deltatt på, en rekke utstillinger, og i 2003 hadde hun sitt første utsmykkingsoppdrag. Hun jobber med utsmykkingsproblematikk, og ønsker å bruke kunstnerstipendet på studiereiser til København og Barcelona for å utvide sin kunnskap og få ytterligere inspirasjon.
Eli Nordbø er født i Kristiansand, hvor hun også bor. Hun er utdannet billedkunstner og tekstilkunstner fra Statens Håndverk og Kunstindustriskole, Kunstakademiet i Krakow og Kunstakademiet i Warszawa. Eli Nordbø har lang fartstid som kunstner. I årenes løp har hun hatt separatutstillinger, deltatt på gruppe/kollektive utstillinger, hatt en rekke utsmykkingsoppdrag og vært innkjøpt av Kulturrådet, Vestlandske kunstindustrimuseum, Sørlandets Kunstmuseum blant flere. For tiden jobber hun med hverdagstekstiler som hun bearbeider ved hjelp av trykk og broderi. Dette er noe hun har jobbet med en stund og som hun ønsker å videreutvikle. Kunstnerstipendet vil være en hjelp på veien.

av Torkelsen, Jan, publisert 29. november 2005 | Skriv ut siden