5. desember går startskuddet for Dynamitdagarna i Stockholm. Dette er et prestisjefylt arrangement i regi av Förbundet Unga Forskare. I løpet av en uke vil dyktige realfagselever fra alle verdens hjørner delta på Nobelforelesninger, treffe unge og gamle forskere, gå på studiebesøk og lære mye nytt. Uken blir dedikert til naturvitenskap og teknikk.  Tre utvalgte elever fra Eilert Sundt videregående skole i Farsund har takket ja til å representere skolen under arrangementet.

De tre realfagelevene Hildegunn Karlsen Lie, Kai Müller Beckwith og Helene Vik, alle VK2, gleder seg til å ta turen over grensen og sette kursen mot Stockholm.
- Forelesningene med Nobelprisvinnerne i fysikk og kjemi, Roy J. Glauber, John L. Hall og Theodor W. Hänsch, blir det store høydepunktet, forteller de tre realfagselevene samstemt. Besøket på Kungliga Tekniske Högskolan står også høyt i kurs. – For min egen del blir besøket på høyskolen svært interessant. Jeg er usikker på hva jeg vil studere videre, men jeg har bestemt meg for å satse på en realfagsorientert utdanning. Jeg håper dagene i Sverige kan hjelpe meg til å finne mer konkret ut av hva jeg vil studere videre, forteller Kai Müller Beckwith. Hans kvinnelige medelever er enige. – Vi er utrolig heldige som har fått denne muligheten. For oss som er interessert i realfag er Dynamitdagarne midt i blinken.
Det er firmaet Alcoa som har gjort turen til Stockholm mulig. Firmaet har bevilget 80 000 kroner til Eilert Sundt videregående skole for å styrke realfagsundervisningen ved skolen og stimulere interessen for realfag. Noen av disse midlene blir brukt til å finansiere turen for elevene.

For å lese mer om Dynamitdagarna klikk her.

av Torkelsen, Jan/Øystein Sæveland, publisert 24. november 2005 | Skriv ut siden