Vest-Agder har fått fagutdannede personer innen et nytt håndverksfag. De fire kvinnene: Kirsti Ann Ljosland, Inger-Lise Brøto Torland, Else Nome Salvesen og Anne Lise Foss har nylig avlagt svenneprøve i bunadtilvirkerfaget. De er de første som gjennomfører prøven i dette faget i Vest-Agder. De har i lang tid vært engasjert i bunadstilvirkning og de har hold en rekke kurs opp gjennom årene. På landsplan er det kun rundt førti svenner i faget.

 

-Det er utrolig gledelig og det var ingen tvil om at de ville bestå svenneprøven, sier daglig leder Nanne Støhlmacher ved Vest-Agder Husflid AS til Fædrelandsvennen. Hun gir uttrykk for at det betyr mye for bedriften hennes, hvor tre av de fire nye svennene er ansatt, at medarbeiderne kan vise til svennebrev.
Svenneprøven gikk over 60 timer fordelt på sju dager.

av Torkelsen, Jan, publisert 7. desember 2005 | Skriv ut siden