-Vi fremmer forslag til en ny friskolepolitikk i to trinn: Først tiltak som bremser opp dagens ukontrollerte vekst i friskoleplasser, deretter en fullstendig revisjon av friskoleloven som vil bli fremmet for Stortinget våren 2007. Utkast til endringer for trinn en er nå sendt på høring og vil bli lagt fram for Stortinget i februar 2006. En viktig utfordring er å få på plass tydelige definisjoner på hva som utgjør et pedagogisk eller religiøst alternativ til den offentlige skolen, slik at rommet for alternativer opprettholdes uten å uthules. Dette vil ta litt tid å få på plass fordi vi vil lage en lov som er levedyktig. Skoler trenger stabile rammevilkår. Dette skriver statsminister Jens Stoltenberg i en kronikk i VG 7. januar.

av Torkelsen, Jan, publisert 9. januar 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer