-Vi fremmer forslag til en ny friskolepolitikk i to trinn: Først tiltak som bremser opp dagens ukontrollerte vekst i friskoleplasser, deretter en fullstendig revisjon av friskoleloven som vil bli fremmet for Stortinget våren 2007. Utkast til endringer for trinn en er nå sendt på høring og vil bli lagt fram for Stortinget i februar 2006. En viktig utfordring er å få på plass tydelige definisjoner på hva som utgjør et pedagogisk eller religiøst alternativ til den offentlige skolen, slik at rommet for alternativer opprettholdes uten å uthules. Dette vil ta litt tid å få på plass fordi vi vil lage en lov som er levedyktig. Skoler trenger stabile rammevilkår. Dette skriver statsminister Jens Stoltenberg i en kronikk i VG 7. januar.

av Torkelsen, Jan, publisert 9. januar 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer