For folk som strikker er den største sportsprestasjonen hverken sprint, skøyter eller kulekjøring, men utformingen av strikkede produkter, med alt det en slik utfordring innebærer av øvelser, kunnskap, presisjon, styrke og utholdenhet.
Startsskuddet går fredag 10. februar. Mens den offisielle olympiske ild tennes, legger de olympiske strikkerne opp maskene til det olympiske strikketøyet. Og innen den olympiske ild slukkes søndag 26. februar, må strikketøyet være helt ferdig.
Arrangørene av strikkekafée i Kristiansand, Søgne og Mandal e blitt kontaktet. Karin Pedersen, Leni Borø og Janne Skagestad er fyr og flamme for idéen og bringer den videre til kaféstrikkerne. Sørlandets strikkeguru Annemor Sundbø er selvfølgelig med i planleggingskomitéen.
Deltagerreglene sier at strikketøyet skal være en utfordring for strikkeren – som kun konkurrerer med seg selv. Hvem som helst kan delta, ikke bare strikkekafégjester, men unge og gamle, erfarne strikkere og nybegynnere, folk med syv armer og fire tommeltotter. Strikkeolympiadekomitéen gjør ikke forskjell på folk. Deltagerne velger selv redskaper og materialer, om de vil strikke på strikkemaskin, med bambuspinner eller med paraplyspiler. Med bomullsgarn, villsauull eller trossetau, nytt garn, brukt garn eller restegarn.
Reglene fåes i strikkekaféene mandag 6. feb. og i deltagende strikkebutikker fra 7. feb.
Når det hele er over, siste maske strikket, og siste endetråd festet, avholdes, den 5. mars, utstilling, strikkekafé og diplomutdeling på Vest-Agder Fylkesmuseum på Kongsgård i Kristiansand. Og entusiastene regner med at selvom den olympiske ild da er slukket, vil strikkegløden fortsette og fortsette.
Kontaktperson:
Tale Christiansen, Vest-Agder FylkesmuseumTlf. 38 10 26 80/84 - strikkeol06@hotmail.com
En kan lese mer om Strikkeolympiaden på nettsidene til Vest-Agder fylkesmuseum – www.vafmuseum.no
Vest-Agder fylkesmuseum stor logo

av Torkelsen, Jan, publisert 2. februar 2006 | Skriv ut siden