7. klasse ved Borhaug skole i Farsund kommune skal bidra med formidling av kunnskap om kompassroser i Vest-Agder. Elevene skal lage filmer som belyser ulike sider ved kompassrosene. Kompassrosene er hugget inn i fjell og har sannsynligivis vært brukt av sjømenn, militære vakter, loser eller kapere på utkikk etter skip.

Framdrift
Noen av 7.klassingene sammen med lærerne Steinar Evjen og Solveig RoksvågProsjektgruppen fra fylkeskommunen har besøkt skolen for å diskutere prosjektet. I mai skal klasseforstanderne og prosjektgruppen delta på et kurs i digital historie-formidling. Kunnskapen skal videreføres til 7. klassingene som skal produsere filmer bestående av stillbilder og lyd. Produksjonen begynner høsten 2006. Filmene skal publiseres på Kulturnett Vest-Agder i april 2007.
ABM-utvikling/kulturnett.no har bevilget kr. 100 000.- til dette digitale formidlingsprosjektet i regi av Vest-Agder fylkeskommune. Prosjektet styres av ABM-seksjonen i fylkeskommunen og inngår i Den kulturelle skolesekken.

Les også

Mer om kompassroser

av Grimsø, Marita, publisert 6. desember 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer