KS og Kopinor møttes til mekling mandag 13. februar.  Det var Riksmeklingsmannen som tok initiativet til møtet. Meklingen, som pågikk utover kvelden, førte ikke til en løsning på konflikten som nå har pågått i lang tid. KS opplyser på sine nettsider at organisasjonens representanter på meklingsmøtet strakk seg langt for å komme Kopinor i møte. Til tross for dette var det likevel ikke mulig å finne en løsning som ligger innenfor det kommuner og fylkeskommuner kan akseptere.

Kommesektoren mener at prisen de har betalt er for høy, både når det gjelder vanlige kopier og lysark. Kopinors forbud mot gjenbruk av kopier anses som lite miljøvennlig.
- KS mener at rettighetshavere skal ha betalt for sine verker. Men de økonomiske rammene Kopinor forlanger fra kommunen er for høye, sier advokat Børge Benum som har ledet forhandlingene for KS. -Samfunnet står overfor både en endret markedssituasjon og en endret mediabruk vi må ta hensyn til, sier han.
KS skriver på nettsidene at organisasjonen forstår og beklager at situasjonen for elever og lærere fortsatt blir mer tungvint enn vanlig. Samtidig registrerer KS en bred støtte fra kommunene og fylkeskommunene for den fasthet som vises under forhandlingene.

av Torkelsen, Jan, publisert 14. februar 2006 | Skriv ut siden