Lørdag begynner de første lokale mønstringene i Vest-Agder. Da er det Farsund-, Mandal-, Sirdal- og Vennesla kommuner som gjennomfører sine Ungdommens Kulturmønstringer. I ukene som kommer fortsetter det med arrangementer i de øvrige kommunene i Vest-Agder. I fjor deltok det henimot 1200 ungdommer i Vest-Agder på mønstringen. Allerede nå er det for i år registrert henimot 1000 påmeldte og flere vil melde seg på. 

UKM - arkivbilde fra tidligere mønstring
Tolv jurymedlemmer er i arbeid kommende lørdagskveld. De skal plukke ut ungdommer som skal delta på fylkesmønstringen. Juryen går etter kriterier som mangfold, bredde, kvalitet i forhold til forutsetningene, kreativitet, originalitet, framføring og presentasjon. I tillegg må de se litt på geografi og hva som er representativt for kommunen.
Så går det slag i slag til den siste mønstringen i Kristiansand 11. og 12. mars. Fylkesmønstringen blir i samarbeid med Vennesla i kommunens kulturhus 1. april.
Ungdommens kulturmønstring har stor appell blant ungdommen i landet. I fjor var det på landsplan 25.000 deltakere. Det er per i dag flere påmeldte i landet til årets mønstring enn antallet var på samme tidspunkt i fjor.
Du kan lese mer om Ungdommens kulturmønstring på www.ukm.no
UKM-banner 2006

av Torkelsen, Jan, publisert 8. februar 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer