Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen besøkte i forrige uke Vågsbygd videregående skole i Kristiansand. Hun hadde satt av tid så elever som skal være med i regjeringen til MiniStortinget fikk stille henne spørsmål. MiniStortinget er et omfattende politisk rollespill som skolen skal gjennomføre over tre dager i slutten av denne måneden. For de mange som er involvert i oppkjøringen til rollespillet ga ministerens besøk viktig informasjon fra en som er midt oppe i den hverdagen elevene på skolen skal få et inntrykk av når rollespillet gjennomføres.

Helga Pedersen besvarte spørsmål om politikk og om det å være i regjering. Hun ga råd om hvordan en bør opptre blant annet i spørretimen. Hennes sterke appell var at ”ærlighet varer lengst” og at man aldri må bløffe. Hun roste sitt embetsverk som i løpet av kort tid kan framskaffe informasjon og gode svar. Dette er jo en mulighet ikke statsrådene i Ministortinget vil få. Hun var ellers interessert i å høre hvordan ministortingsregjeringen arbeider, og sa at mye lignet på måten de i regjeringen samarbeider. I regjeringen er det satt av mye tid til samarbeid. Det er formelle, effektive møter, men de har også regelmessig uformelle lunsjmøter.
På spørsmål om betydningen av hennes egne språkkunnskaper i forbindelse med statsrådposten, kunne hun fortelle at selv om hennes språkkunnskaper i russisk ikke var på nivå til møtespråk, var det likevel godt nok til å at det kan brukes til kontaktskapende samtaler i pausene.
Helga Pedersen avsluttet med å oppfordre elevene til å fortsette i storting og regjering etter ministortingsperioden. Besøket ble utvilsomt en inspirasjon for elevene når det gjelder videre engasjement.
29. til 31. mars arrangeres det politiske rollespillet MiniStortinget ved Vågsbygd videregående skole. MiniStortinget er landets eneste i sitt slag, og rollene besettes av politisk interesserte elever fra både Agder og Rogaland. I rollespillet fordeles nærmere 200 roller på regjering, presidentskap og ministortingsrepresentanter, og disse skal gjennom to hektiske døgn med trontale, spørretime, komité- og partiarbeid.
Klikk deg inn på www.ministortinget.no for mer informasjon.

av Torkelsen, Jan, publisert 7. mars 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer