I går startet forhandlingene om ny arbeidstidsavtale for lærerne. Det foregikk i form av en utveksling av krav/tilbud. KS la frem et første tilbud basert blant annet på en målsetting om forenkling av avtalen og en utvikling av bestemmelsene slik at kommuner og fylkeskommuner gis bedre muligheter for å utforme en felles arbeidsgiverpolitikk for alle ansatte. Med begrunnelse i blant annet praktisering av gjeldende avtale og FAFOs evalueringsrapport om avtalen, ble det fra flere organisasjoner lagt frem omfattende og detaljerte krav i forhold til ny avtale.

KS forhandlingsleder, Per Kristian Sundnes, ga, i følge KS nettsider, uttrykk for at det er forskjellig syn på konklusjonene i FAFO-rapporten. Han mener at detaljert sentral styring ikke løser de utfordringer en står overfor lokalt for å utvikle en god skole.
Det er avtalt nytt forhandlingsmøte fredag 24. mars.
KS´ første tilbud kan leses her
Utdanningsforbundets krav nr. 1, her (PDF-format)

av Torkelsen, Jan, publisert 20. mars 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer