I går startet forhandlingene om ny arbeidstidsavtale for lærerne. Det foregikk i form av en utveksling av krav/tilbud. KS la frem et første tilbud basert blant annet på en målsetting om forenkling av avtalen og en utvikling av bestemmelsene slik at kommuner og fylkeskommuner gis bedre muligheter for å utforme en felles arbeidsgiverpolitikk for alle ansatte. Med begrunnelse i blant annet praktisering av gjeldende avtale og FAFOs evalueringsrapport om avtalen, ble det fra flere organisasjoner lagt frem omfattende og detaljerte krav i forhold til ny avtale.

KS forhandlingsleder, Per Kristian Sundnes, ga, i følge KS nettsider, uttrykk for at det er forskjellig syn på konklusjonene i FAFO-rapporten. Han mener at detaljert sentral styring ikke løser de utfordringer en står overfor lokalt for å utvikle en god skole.
Det er avtalt nytt forhandlingsmøte fredag 24. mars.
KS´ første tilbud kan leses her
Utdanningsforbundets krav nr. 1, her (PDF-format)

av Torkelsen, Jan, publisert 20. mars 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer