Rektor Hallvard Sunde på Sirdal videregående skole gleder seg for tiden over at stadig flere elever ønsker seg til den profilerte skiskolen på Tonstad. Sunde regner med at det i år vil være en økning på rundt ti prosent i elevtallet. Skolen var for få år siden nede i en bølgedal med kun drøye 60 elever. Antallet vil ventelig ligge på 110 elever fra høsten av. På det meste har skolen hatt 150 elever.

Sunde uttaler til avisen Sirdølen at det er gledelig at den positive trenden fra de seneste årene ser ut til å fortsette. Han har ennå ikke full oversikt over elevtallet til det nye skoleåret. Foreløpige tall indikerer imidlertid en tiprosents økning. Han registrerer også en stor økning blant elever som er interessert i ski.
Roger GrubbenSirdal videregående skole trekker elever fra nabofylkene. Tallmateriale viser at skolen vil ha 30 elever fra Rogaland og 10 – 12 fra Aust-Agder neste skoleår.
Når skoleåret starter opp etter ferien er Roger Grubben, skiskytterlandslagets trener de siste årene og tidligere idrettslærer på Sirdal videregående tilbake. Det kan ha hatt positiv innvirkning på søkertallet.

av Torkelsen, Jan, publisert 21. mars 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Kunnskapsminister Jan Tore Sanner
  av jto, 12.10.18

  Vil gi fylkeskommunene større ansvar for unge fra 16 til 24 år

  Les mer
 • Åpning Av Nybygg Paa Byremo Vgs
  av jto, 25.09.18

  Flott nybygg åpnet på Byremo videregående skole

  Les mer
 • Klasseromsundervisning
  av jto, 14.09.18

  Mer enn hver femte nordmann på skolebenken

  Les mer