I fjor høst vant Mandal videregående skole en pengepremie på  10.000 kroner etter å ha sendt inn en melkekartong i en miljøvernkonkurranse. Etter sterk påvirkning fra elevrådsstyret er det nå besluttet at premien skal sendes til en flyktningleir i Burma. Pengene skal benyttes til skole og utdanning. Rektor Helga Ahlsen uttaler til avisen Lindesnes at hun er veldig fornøyd med at elevene tenker på internasjonal solidaritet. -Vi er en skole som skal være inkluderende og mottoet vårt er «Vi bryr oss». Dette er et konkret eksempel på akkurat det, sier hun stolt.

– Vi diskuterte mye frem og tilbake om hva vi skulle bruke pengene til. I hovedsak skulle vi bruke pengene på elevene her på skolen for å øke trivselen, men da vi fikk besøk av tre av lærerne fra flyktningskolen som fortalte om situasjonen deres bestemte vi oss for å sende pengene ned til dem. De trenger pengene mye mer enn oss, sier prosjektansvarlig Jenny Linn Lohne i skolens elevråd til lokalavisen..
Mandal videregående skole hadde i høst besøk av tre lærere fra Burma som underviser på skolen som nå mottar pengegaven. Skolen består av 80 studenter, 20 lærlinglærere og 20 ansatte. Skolegangen varer i fire år. De to første foregår innenfor flyktningleiren. I løpet av det tredje året kommer elevene seg ut og lærer å bruke Internett og lærer seg engelsk. I det fjerde året kommer de tilbake til leiren og jobber som lærlinger. 10.000 kroner holder skolen i drift i to til tre måneder.

av Torkelsen, Jan, publisert 28. mars 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer