Prosjektet DialektXperten på Vennesla videregående skole gjør det skarp nasjonalt. I fjor høst vant prosjektet den prestisjefylte Holbergsprisen. Nå er prosjektet nominert av Den norske Dataforening til årets E-læringspris . De to andre nominerte er Lokus (Aschehoug forlags nettsatsing) og It´s learning. Prisen deles ut på Norsk konferanse om utdanning og læring (NKUL) i Trondheim 11. mai.

Prisen er stiftet av Den Norske Dataforening er ment til å bidra til inspirasjon og økt kreativitet Dataforeningen ønsker å bidra til at Norge fortsatt skal være blant verdens ledende nasjoner i utnyttelse av it. Da trenger en å starte tidligst mulig, og det er med barna det hele starter. Derfor inviterer foreningen til en konkurranse som vil kåre det beste blant løsninger og hjelpemidler innefor skole og utdanning, fra barnetrinn til universitet.
Juryen ser etter produkter og løsninger som har stor nytteverdi for læring. Juryen tror vinnerproduktet er forretningsrettet, og ferdig utviklet og tilgjengelig. Alle som leverer produkter som er tilgjengelig i Norge kan melde seg på, uavhengig av produktets opprinnelsesland. Å vinne denne prisen vil være et kvalitetsstempel av første klasse.
Vennesla videregående skole er for øvrig også valgt ut blant tolv kandidater til Holbergprisen 2006 med et elevprosjektet i Dialektdugnaden: "Walla-dansk, Kebab-norsk og Rinkebysvenska. Jakten på et felles nordisk ungdomsspråk". Prosjektet vil bygge på data fra den nordiske ungdomsspråkundersøkelsen og bli gjennomført i samarbeid med Langkær Gymnasium i Århus og Burgården Utbildingscenter i Göteborg høsten 2006.
DialektXperten har også fått sin første anmeldelse som digitalt læremiddel av bladet Utdanning.

av Torkelsen, Jan, publisert 8. mai 2006 | Skriv ut siden