Igjen kan flagget heises på Vennesla videregående skole. Rektor Thorkild Odd Haus sier bare kort og greitt: -Dette er moro. Atter en gang har elevprosjektet DialektXperten gått til topps nasjonalt. I dag er prosjektet utnevnt som vinner av Den Norske Dataforening E-læringspris. På Norsk konferanse om utdanning og læring i Trondheim fikk representanter fra skolen overrakt prisen av kunnskapsminister Øystein Djupedal og pressekontakt i Den Norske Dataforening Britt Wang. Prisen betegnes som et kvalitetsstempel av første klasse.

At prisen henger høyt er uomtvistelig når en ser på konkurrentene som Venneslaprosjekt hadde.dialetxperten-illustrasjonsbilde De to andre nominerte var Lokus (Aschehoug forlags nettsatsing) og It´s learning.
Juryen uttrykte blant annet ros for at elevene selv har vært med å lage skolemateriellet og ikke minst bidra til å sikre dokumentasjon. Alt foregår på internett og det er gratis. Det ble også pekt på at prosjektet bidrar til at skolen på en slik måte vinner tilbake sin funksjon som samfunnspåvirker.
Prisen er stiftet av Den Norske Dataforening og er ment til å bidra til inspirasjon og økt kreativitet Dataforeningen ønsker å bidra til at Norge fortsatt skal være blant verdens ledende nasjoner i utnyttelse av it. Juryen ser etter produkter og løsninger som har stor nytteverdi for læring.
Mer om Dialektxperten: http://www.dialektxperten.no/

av Torkelsen, Jan, publisert 11. mai 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer