I dag ankom to lærere og fire elever fra Etiopia til Kvinesdal videregående skole. De seks, som kommer fra skolens samarbeidsskole i Awassa, skal oppholde seg i Kvinesdal frem til 25. mai. Det er tredje gangen den videregående skolen i Kvinesdal har afrikanere på besøk. Tidligere har også representanter fra Kvinesdal videregående skole besøkt Etiopia to ganger. Besøkene er et ledd i et samarbeidsprosjekt støttet av NORAD gjennom organisasjonen Vennskap Nord/Sør.

Formålet med samarbeidsprosjektet er todelt:
- ungdom fra begge land skal bli kjent med hverandres kultur
- det skal utgis en manual som skal deles ut til nyutdannende jordmødre som skal arbeide på helsestasjoner rundt i distriktene i Etiopia. Else Margrethe Sand, som er lærer ved Kvinesdal videregående skole, har hovedansvaret for utarbeidelsen av manualen sammen med noen lærere fra vennskapsskolen i Etiopia. Manualen skal trykkes på et lokalt trykkeri i Awassa.
Prosjektet har vart i tre år nå og beregnes å være ferdig ved årsskiftet.

av Torkelsen, Jan, publisert 19. mai 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer