Lørdag 20 mai kan alle være med å sykle Nordsjøen rundt sammen med kjente og ukjente syklister i åtte land. Anledningen er en internasjonal aktivitetsdag for Nordsjøsykkelruta "North Sea Cycle Route", verdens lengste sykkelrute ifølge Guinness rekordbok. Målet er at alle delene av den 6000 kilometer lange sykkelruta, som også omfatter Vest-Agder, skal sykles på en og samme dag. Alle som vil kan være med, store og små.
 

Deltakerne kan sykle langt eller kort og velger strekningen selv. Velg gjerne en del av ruta i nærheten av der du bor. Det gjør ingenting om flere sykler samme strekning.
De som registrerer seg på overnattingssteder langs ruta som er merket med skilitet ”Syklist SykkelturVelkommen”, eller på et turistkontor er med i trekningen om flotte sykkeleffekter. Arrangørene håper at mange registrerer seg slik at man får vite hvor mange som er med og hvilke strekninger som sykles.
Kart som viser sykkelruta, finner du under maps and information på nettstedet www.northsea-cycle.com . I mange fylker og land er det lagt opp til organiserte turer og spesielle aktiviteter denne dagen.. Etter sykkelturen, enten som en del av et fellesarrangement eller på egen hånd, kan du registere turen på nettsiden.
Alle som har sykkel oppfordres til å ta seg en tur langs Nordsjøruta lørdag den 20. mai i 2006.
God sykkeltur.

av Torkelsen, Jan, publisert 19. mai 2006 | Skriv ut siden