I Vest-Agder registreres det nå at stadig færre bedrifter går konkurs. Samtidig er det nedgang i betalingsanmerkninger og bedrifter uten kredittverdighet. – Dette er gledelig for Vest-Agder som er et av fylkene som går i mot en trend vi ser nasjonalt med økning i antall konkurser, sier Tore Andresen, administrerende direktør i analyseselskapet Lindorff Decision som nå legger frem tallmateriale for første kvartal i år.


 

465 norske bedrifter gikk konkurs i første kvartal i år, en oppgang på 14 prosent sammenlignet med forrige kvartal. -I Vest-Agder var det bare tre lokale aksjeselskaper som ble slått konkurs, en nedgang på seks selskaper fra fjerde kvartal 2005, forteller Andresen. Til sammenligning økte antall konkurser i Aust-Agder med sju i samme periode.
Næringslivet i Vest-Agder fikk totalt 258 betalingsanmerkninger i første kvartal, mot 296 i forrige kvartal. Ved utgangen av fjoråret lå hele 7,4 prosent av aksjeselskapene i Vest-Agder i Lindorff Decisions røde sone, som betyr at de ikke er kredittverdige. Denne andelen har nå sunket til 6,5 prosent.

av admin, publisert 4. mai 2006 | Skriv ut siden