Vennesla videregående skole har fått innvilget to nye Leonardo-prosjekter.  Det ene har tittel: Helsefaglig kompetanseheving ved praksis i EU og det andre: Internasjonalt samarbeid om metoder og utstyr/programvare for elever med store funksjonshemninger. Når det gjelder det første prosjektet omfatter det praksisopphold i bedrift i Praha for tolv personer i grunnutdanning fordelt over en periode på to år. Den første gruppen elever reiser til Praha i mars 2007.

”Et solid og vel gjennomtenkt prosjekt som skal bidra til kvalitet i studiet og bidra til framtidig rekruttering av ressurssterk ungdom til studier som statusmessig ikke har så høy stjerne. Positivt at skolen tar tak i dette og ser langsiktig og har fokus på fag som sliter og som trenger ytterligere søkning. Fin integrasjon av kultur etc ” er blant annet begrunnelsen for at det nasjonale programutvalget for mobilitet innvilget søknaden fra Vennesla videregående skole.
Elevene som deltar i prosjektet skal ha fire ukers praksis på Thomayers og Vinohardy hospital i Praha. Elevene skal også få kjennskap til tsjekkisk samfunnsliv og kultur. Skolen har knyttet til seg en lokal guide som skal være kontaktperson for elevene under oppholdet og legge til rette for blant annet fritidsaktiviteter.

av admin, publisert 8. mai 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer