Hovedutvalg for kultur og utdanning besluttet i dag at Vest-Agder fylkeskommune skal bidra med 210.000 kroner til gjennomføring av prosjektet ”Film i bibliotek” i Lyngdal. Prosjektet er et treårig tiltak som har som formål å styrke satsningen på multimedia ved Lyngdal bibliotek. Lyngdal bibliotek vil gjennom ”Film i bibliotek” styrke tilbudet til lånerne innenfor filmfeltet. Biblioteket satser bevisst på tilknytningen mellom film og litteratur. Biblioteket lager utstillinger av filmplakater og bøker, og kjøper mange av filmene som har vært vist på kinoen. Kinoen holder til sammen med biblioteket i Lyngdal kulturhus.

I april 2004 flyttet Lyngdal bibliotek inn i Lyngdal Kulturhus. I tillegg til biblioteket inneholder kulturhuset blant annet to kinosaler, festsaler, kafé og møterom, vestibyle. Biblioteket har nært samarbeid med og tilknytning til alt som skjer i kulturhuset. I bibliotekets åpningstider selges billetter til kinoen og andre forestillinger. Biblioteket gir også generell informasjon om det som skjer på huset.
Lyngdal bibliotek vil gjennom "Film i bibliotek" styrke tilbudet til lånerne innenfor filmfeltet ved å:
 • Bygge opp en større bestand av film og CD-ROM til utlån.
 • Foreta innkjøp av litteratur knyttet til utlånsfilmer.
 • Styrke boksamling av faglitteratur om film og filmproduksjon.
 • Abonnere på Film Lex Pro Plus online og filmtidsskrifter til utlån.
 • Abonnere på film fra "Kinoteket.no" og legge til rette for filmvisning fra dette filmarkivet på biblioteket.
 • Øke kompetansen om film blant ansatte på Lyngdal bibliotek.
Lyngdal bibliotek vil drive aktiv formidling av bok og film ovenfor barn- og unge. Biblioteket vil ha et nært samarbeid med Lyngdal filmklubb og Lyngdal kino om det totale filmtilbudet i Lyngdal kulturhus.

av Torkelsen, Jan, publisert 2. juni 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer