Vest-Agder-museet arrangerer søndag 25. juni ”Den store museumsdagen”. Da presenterer de sju museumsavdelingene som inngår i museet seg i et rikholdig program på Nordberg Fort og på Kystkultursenteret på Borhaug - begge i Farsund kommune. Arrangementet starter klokken 13.00 og varer til klokken 16.30. Det er lagt inn en egen premiekonkurranse. Og det blir salg av komper og sildetallerkener. Galleri Lista Fyr vil være åpent. Det er gratis adgang.

 

Statssekretær Randi Øverland åpner arrangementet på Nordberg Fort klokken 13.00. Etter Randi Øverland, statssekretærflere kulturelle innslag blir det aktiviteter på både Norberg og Borhaug. På Norberg vil Listamuseet presentere steinalderaktiviteter før Vest-Agder fylkesmuseum viser barneleker. Deretter vil Gimle Gård tilby et kurs i enkel selskapsdans. Videre blir det ullverksted-presentasjon i regi av Sjølingstad Uldvarefabrikk og banearbeid ved Stiftelsen Setesdalsbanen. Det blir i tillegg omvisning på Nordberg Fort og mulighet for å studere Amcars og veteranbusser.
Fra klokken 15.00 holder Stiftelsen Listerskøyta åpent Kystkultursenteret på Borhaug. Det blir guidede turer med veteranbusser til ”Det amerikanske Lista”. Flekkeford museum er til stede og demonstrerer støping av tinnsoldater og andre aktiviteter på land og tilbyr samtidig småturer med museumsskøyta Solstrand. Mandal Bymuseum stiller ut maritim kunst fra museets samling på ”Skøyteloftet” og presenterer tegneaktiviteter og produksjon av tau av lindebast. Arrangementet avsluttes med underholdning ved Lista trekkspillklubb og Christianssands Sjømandsforenings Shantykor.

av Torkelsen, Jan, publisert 22. juni 2006 | Skriv ut siden